Kampen om den serbiske gullkalven er i gang

Av Trygve Lie

Lazios midtbanespiller Sergej Milinkovic-Savic forventes å bli solgt i sommer etter at klubben ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League. Serberen har hatt en strålende sesong der han blant annet har scoret 12 mål i ligaen, og er brennhet på overgangsmarkedet. Nær sagt alle Europas storklubber sies å være interessert i 23-åringen.

Gazzetta dello Sport melder i dag at Juventus ligger langflate etter Milinkovic-Savic og planlegger å selge tre større navn for å finansiere prislappen på Lazios stjernespiller. Ifølge den italienske avisen skal både Alex Sandro og Mario Mandzukic være aktuelle for Manchester United, mens både Real Madrid og Barcelona ønsker Miralem Pjanic.

Med Emre Can også på vei, ser det altså ut til at Juve går inn for en storveis omrokkering i midtbaneleddet kommende sesong.

Klubbeier Claudio Lotito har vært sedvanlig klar i talen omkring Milinkovic-Savic, som har kontrakt med klubben frem til sommeren 2020.

«Tidligere rasket andre klubber med seg våre spillere uten engang å banke på døren hos oss. Slik er det ikke lenger; nå må de først spørre om lov. 29. august i fjor avslo jeg et bud på 110 millioner euro for Milinkovic-Savic, så vi kommer ikke til å selge ham for 100 millioner. For 120? Det er iallfall nærmere, men det er ingen hast, han har det godt i Lazio.»

Et eventuelt salg vil imidlertid komme svært med for Lazio, som er nødt til å styrke stallen ettertrykkelig i sommer. Alle lagdeler må styrkes og spillere må erstattes; spillere som Marco Parolo og Lucas Leiva er godt over 30, Stefan De Vrij går til Inter, keeperen Thomas Strakosha har ikke inngitt full tillit denne sesongen. Høyrekanten er kanskje den mest prekære: Dusan Basta er i eldste laget og Adam Marusic har ikke hatt noen god sesong. Felipe Caicedo har i beste fall fungert måtelig som reserve for Ciro Immobile: De to er helt ulike som spillertyper, og Lazio har måttet legge om taktisk når Caicedo har vært på banen. Han har mildt sagt heller ikke glimret med målteft.